Neke komponente za poboljšanje kvalitete pirea dobro su poznate i često se koriste.
U pravilu, govorimo o bilju, začinima i bilju.
Ali postoji zanimljivija metoda poboljšanja pire krumpira, inzistira kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za pitanja kuhanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.
Što dodati pire krumpiru za neobičan okus i miris
Vjerojatno su mnogi čuli da se češnjak može dodati pireima za ukusnu aromu. U pravilu se komponenta uvodi u sirovom obliku. Prvo se usitni nožem i zajedno sa začinskim biljem doda u gotovo jelo.
Ali to neće učiniti pire tako impresivnim.
Stoga je vrijedno prvo ispeći češnjak.
Prvo morate uzeti cijelu glavicu češnjaka i odstraniti gornji dio. Nakon toga trebate uzeti rafinirano maslinovo ulje i preliti proizvod.
Pecite češnjak dok ne prođe 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Nakon što je krumpir spreman, dodajte češanj češnjaka, ulijte nerafinirano ulje i pomoću gnječilice dovedite u homogeno stanje.
Ovako ukusan pire još niste probali.
Ranije smo razgovarali o tome kako kuhati palačinke s jajima i lukom.