Nemojmo se svađati: postoji ogroman broj varijacija u pripremi sarmica.
Ali uz sve to, postoji jedan sastojak koji, prema riječima stručnjakinje mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove, može ovo jelo učiniti još sočnijim i ukusnijim.
Govorimo o svježim rajčicama.
Za sarmice treba koristiti samo zrele i sočne rajčice, a prije nego što ih dodate u nadjev, ne zaboravite im skinuti koru.
Ne može biti lakše učiniti ovo. Najprije napravite križni rez na rajčicama, zatim ih prelijte kipućom vodom na nekoliko sekundi, a zatim povucite kožu – lako će se odvojiti od pulpe.
Sada rajčice treba sitno nasjeckati i pomiješati sa sastojcima koji su uključeni u nadjev.
Ali ne samo rajčice: u nadjev za sarmice možete uključiti i drugo povrće.
Na primjer, možete dodati mrkvu, koju prethodno treba naribati na grubo ribež i pržiti u biljnom ulju dok ne omekša.
Poslužit će i luk: potrebno ga je sitno nasjeckati i pirjati dok ne porumeni.
Na kraju možete upotrijebiti i papriku. Treba ga izrezati na male kockice i popržiti (možete s lukom i mrkvom).
Ranije je stručnjak rekao kako osigurati da kotleti nisu suhi.