Zagreba Lajfhaki

Što dodati sarmicama umjesto riže: najbolje opcije

Obično se za pripremu peciva s kupusom koriste rižine žitarice koje se moraju pomiješati s mljevenim mesom.

Ali ako takav sastojak nije pri ruci, onda ga možete sigurno zamijeniti drugim proizvodima.

Okus jela samo će postati zanimljiviji.

Kako zamijeniti rižu u sarmicama

Odlično ide uz mesni nadjev od bulgura. Prednost ovog aditiva je što nije potrebno prethodno kuhanje.

Fotografija: © Belnovosti

Prihvatljivo je koristiti biserni ječam, koji se prvo mora namočiti i kuhati do pola kuhanja.

Heljda je također odlična zamjena za rižu u ovom ukusnom jelu. Ovdje je važno ne pretjerati s komponentom, inače će žitarice prekinuti okus peciva.

Skladna kombinacija dobiva se sa zobenim pahuljicama. Vrijedno je uzeti u obzir da će u ovom slučaju punjenje biti gušće.

Kao što iskusni kuhari napominju, možete potpuno izbjeći žitarice u nadjevu.

Uz mljeveno meso u sarmice možete dodati šampinjone, kao i razno povrće (krompir, papriku i sl.). Poslastica će biti mnogo ukusnija.

Prethodno smo vam rekli kako pravilno kuhati kupus za peciva tako da listovi budu mekani i elastični.

Exit mobile version