Obično se za pripremu peciva s kupusom koriste rižine žitarice koje se moraju pomiješati s mljevenim mesom.
Ali ako takav sastojak nije pri ruci, onda ga možete sigurno zamijeniti drugim proizvodima.
Okus jela samo će postati zanimljiviji.
Kako zamijeniti rižu u sarmicama
Odlično ide uz mesni nadjev od bulgura. Prednost ovog aditiva je što nije potrebno prethodno kuhanje.
Prihvatljivo je koristiti biserni ječam, koji se prvo mora namočiti i kuhati do pola kuhanja.
Heljda je također odlična zamjena za rižu u ovom ukusnom jelu. Ovdje je važno ne pretjerati s komponentom, inače će žitarice prekinuti okus peciva.
Skladna kombinacija dobiva se sa zobenim pahuljicama. Vrijedno je uzeti u obzir da će u ovom slučaju punjenje biti gušće.
Kao što iskusni kuhari napominju, možete potpuno izbjeći žitarice u nadjevu.
Uz mljeveno meso u sarmice možete dodati šampinjone, kao i razno povrće (krompir, papriku i sl.). Poslastica će biti mnogo ukusnija.
Prethodno smo vam rekli kako pravilno kuhati kupus za peciva tako da listovi budu mekani i elastični.