Ljeti se značajno povećava važnost pijenja vode jer moramo održavati optimalnu tjelesnu temperaturu.
Stoga se obična voda najbolje nosi sa žeđu i pomaže vam da se osjećate normalno po vrućem vremenu.
Ali ne piju svi običnu vodu zbog njezina “dosadnog” okusa. U ovom slučaju kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja na području kulinarstva i kuhanja mrežne publikacije BelNovosti, savjetuje dodavanje određenih aditiva u čašu vode.
Koje opcije možete razmotriti?
Sok od grejpa
Mogli biste, naravno, dodati krišku grejpa, ali ne sviđaju svi gorak okus kore. Ali sok je izuzetno zanimljiv i ugodan.
Stoga možete sigurno dodati nekoliko žlica svježe iscijeđenog soka od grejpa.
Kriška đumbira
Ova je opcija idealna za one slučajeve kada volimo laganu trpkost i “paprenost”. Za poboljšanje okusa vode dovoljan je samo jedan mali komad korijena.
Krastavac
Ne znaju svi da voda od krastavaca ima izuzetno ugodan okus. Dovoljno je staviti samo par krugova u čašu.
Ovo piće će imati ugodan i osvježavajući okus.
Ranije smo razgovarali o tome zašto se kotleti mogu raspasti.