Zagreba Lajfhaki

Što dodati u tavu kada kuhate jaja: obratite pozornost na sodu bikarbonu i ocat – neočekivane prednosti

U teoriji, čak i školarac može se nositi s kuhanjem jaja: za ovu radnju nisu potrebne posebne kulinarske vještine.

Međutim, iskusna domaćica zna da je ta jednostavnost neosporna samo na prvi pogled.

Samo iskusan kuhar može napraviti jaja koja ne cure, ne pucaju i koja se lako gule. To se lako objašnjava posebnim dodacima koji se dodaju tavi.

Zašto dodati ocat i sodu kada kuhate kokošja jaja?

Uloga octa

Ako niste sigurni u cjelovitost ljuski svojih jaja, bolje je igrati na sigurno: značajan dio proteina može “pobjeći” kroz pukotine. To se događa čak i ako se šteta čini vrlo malom.

Fotografija: © Belnovosti

Bolje je igrati na sigurno i uvesti ocat. Možete dodati jednu žlicu tekućine direktno u tavu. Postoji i druga opcija. U drugom slučaju, ljuska se trlja octom.

Zašto vam treba soda

Ovaj prah se često koristi u kulinarske svrhe, tako da iskusnoj domaćici neće ostati paket proizvoda. Soda bikarbona se koristi i kod kuhanja jaja.

Uvodi se kako bi se znatno pojednostavio proces čišćenja proizvoda.

Jedna žlica bit će dovoljna.

Ranije smo govorili o tome koji će neočekivani dodaci poboljšati okus čaja.

Exit mobile version