Jelo pod nazivom “židovsko predjelo” bilo je nevjerojatno popularno među sovjetskim domaćicama.
A sve zato što se priprema brzo i jednostavno, a za to su potrebni samo najjednostavniji i najpovoljniji proizvodi, objasnila je stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova.
Ako želite pamtiti zaboravljeni okus, pripremite sljedeće sastojke:
- 5 tvrdo kuhanih jaja,
- 2 topljena sira,
- 3-4 češnja češnjaka,
- Majoneza – za preljev,
- Sol – po ukusu.
Počnimo kuhati. Uz pomoć ribeža samljeti jaja i sir, a češnjak protisnuti u preši.
Pomiješajte sve “komponente”, posolite, začinite majonezom i dobro promiješajte.
To je zapravo sve – predjelo se može staviti u zdjelu za salatu, a može se namazati na tostirani kruh, krekere ili narezane rajčice ili krastavce.
A ako već ukusno jelo želite učiniti još ukusnijim, dodajte mu tajne sastojke.
To može biti aromatični (ovo je važno) crni papar ili nasjeckano svježe začinsko bilje – kopar, cilantro ili peršin.
Ovi naizgled beznačajni detalji daju predjelu posebnu draž, čineći njegov okus bogatijim.
Ranije smo vam rekli što dodati boršču kako bi bio ukusniji, a nije kiselo vrhnje.