Zagreba Lajfhaki

Što dodati “židovskom predjelu” da bude još ukusnije: ovo je jelo bilo vrlo popularno u sovjetsko doba

Jelo pod nazivom “židovsko predjelo” bilo je nevjerojatno popularno među sovjetskim domaćicama.

A sve zato što se priprema brzo i jednostavno, a za to su potrebni samo najjednostavniji i najpovoljniji proizvodi, objasnila je stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova.

Ako želite pamtiti zaboravljeni okus, pripremite sljedeće sastojke:

  • 5 tvrdo kuhanih jaja,
  • 2 topljena sira,
  • 3-4 češnja češnjaka,
  • Majoneza – za preljev,
  • Sol – po ukusu.

Počnimo kuhati. Uz pomoć ribeža samljeti jaja i sir, a češnjak protisnuti u preši.

Fotografija: © Belnovosti

Pomiješajte sve “komponente”, posolite, začinite majonezom i dobro promiješajte.

To je zapravo sve – predjelo se može staviti u zdjelu za salatu, a može se namazati na tostirani kruh, krekere ili narezane rajčice ili krastavce.

A ako već ukusno jelo želite učiniti još ukusnijim, dodajte mu tajne sastojke.

To može biti aromatični (ovo je važno) crni papar ili nasjeckano svježe začinsko bilje – kopar, cilantro ili peršin.

Ovi naizgled beznačajni detalji daju predjelu posebnu draž, čineći njegov okus bogatijim.

Ranije smo vam rekli što dodati boršču kako bi bio ukusniji, a nije kiselo vrhnje.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version