Zagreba Lajfhaki

Što gurmani dodaju u šalicu kave za okus: ne znaju svi za to

Svaki iskusni gurman zna da će šalica kave postati mnogo zanimljivija ako joj se dodaju dodatne komponente.

Ipak, ponekad se izgubimo i ostavimo samo cimet i šećer.

Ali kulinarska stručnjakinja u izdanju mreže BelNovosti Julija Arhipova vjeruje da postoje i druge mogućnosti.

Što bi mogao biti primjer?

Mlijeko

Najbolje je odabrati ne obično mlijeko, već bilo koji biljni analog. Ovisno o vrsti mlijeka, okus kave uvijek će se mijenjati na bolje.

Začini

U ovom slučaju, svatko će moći sam odlučiti koje začine dodati kavi. Najbolje djeluju cimet, korijander, crni papar, kardamom i muškatni oraščić.

Fotografija: © Belnovosti

Šećer

Neki ljudi vjeruju da šećer “ubija” okus, ali to je pogrešno mišljenje. Šećer od trske ili kokosa poboljšat će vašu šalicu kave.

Zanimljive okuse možete postići i medom.

Ranije smo govorili o tome kako napraviti pire sa senfom i jabukama.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version