Zagreba Lajfhaki

Što iskusni kuhari dodaju pri kuhanju riže: ne znaju svi za ove trikove

Ne ispadne kod svih riža kakva bi trebala biti: mrvičasta i homogena.

Mnogi ljudi, čak i kada kuhaju prilog, ipak na kraju dobiju običnu kašu.

Činjenica je da ne zna svaka domaćica profesionalne trikove kulinarskih stručnjaka, dijeli svoje iskustvo kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za pitanja kuhanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.

Što dodati pri kuhanju žitarica?

Čaj od jasmina

Ako zaista želite servirati izvanredno ukusnu i kvalitetnu rižu, onda nećete naći bolju opciju. Pokušajte odabrati vrećice čaja od jasmina bez okusa.

Ovaj prilog nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Fotografija: © Belnovosti

Sok od limuna

Dodavanjem čak i male količine limunovog soka tijekom kuhanja riža će zadržati njezinu teksturu. Moći ćete poslužiti izvrstan prilog koji izgleda jednolično.

Zahvaljujući soku od limuna, riža se sigurno neće raskuhati u kašu.

Ocat

Ocat obavlja potpuno istu zadaću kao i limunov sok: samo dodajte nekoliko kapi. Umjesto običnog octa možete koristiti jabučni ocat.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version