Mlijeko ili vrhnje – koji je od ovih dodataka kavi bolji?
Mnogi ljudi ne vide nikakvu temeljnu razliku.
I uzalud, jer jedna od dvije gore navedene opcije mnogo je prikladnija za popularno okrepljujuće piće.
Govorimo o kremi. To su oni koje treba dodati u kavu.
Ovu preporuku podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Po čemu je vrhnje bolje od mlijeka?
Odgovor je jednostavan: vrhnje ima veći udio masti.
Upravo iz tog razloga ovaj mliječni proizvod bolje ide uz kavu nego uz mlijeko.
Zahvaljujući kremi, okrepljujući napitak dobiva mekoću i vrlo ugodnu aromu. Gorčina nestaje i počinje se dobro osjećati slatkoća.
Ali mlijeko ne poboljšava toliko okus kave.
Ovaj aditiv se koristi da brzo učini temperaturu okrepljujućeg pića prihvatljivijom.
Stoga, ako imate priliku u kavu sipati vrhnje, dodajte ga, a ne mlijeko.
Jedina mana kremastog dodatka je nešto veći sadržaj kalorija. Ova točka može biti važna za ljude koji mršave.