Zagreba Lajfhaki

Što je bolje dodati kavi – mlijeko ili vrhnje? Na ovo pitanje postoji jasan odgovor

Mlijeko ili vrhnje – koji je od ovih dodataka kavi bolji?

Mnogi ljudi ne vide nikakvu temeljnu razliku.

I uzalud, jer jedna od dvije gore navedene opcije mnogo je prikladnija za popularno okrepljujuće piće.

Govorimo o kremi. To su oni koje treba dodati u kavu.

Ovu preporuku podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Fotografija: © Belnovosti

Po čemu je vrhnje bolje od mlijeka?

Odgovor je jednostavan: vrhnje ima veći udio masti.

Upravo iz tog razloga ovaj mliječni proizvod bolje ide uz kavu nego uz mlijeko.

Zahvaljujući kremi, okrepljujući napitak dobiva mekoću i vrlo ugodnu aromu. Gorčina nestaje i počinje se dobro osjećati slatkoća.

Ali mlijeko ne poboljšava toliko okus kave.

Ovaj aditiv se koristi da brzo učini temperaturu okrepljujućeg pića prihvatljivijom.

Stoga, ako imate priliku u kavu sipati vrhnje, dodajte ga, a ne mlijeko.

Jedina mana kremastog dodatka je nešto veći sadržaj kalorija. Ova točka može biti važna za ljude koji mršave.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version