Ljubitelje engleske kuhinje zanimat će da stanovnici Maglovitog Albiona za doručak jedu ne samo zobene pahuljice ili kajganu i slaninu, već se počaste i krumpom.
Ovo je jednostavno pecivo za čaj, vrlo slično našim palačinkama s kvascem.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti britanski crumpet.
Potreban:
- mlijeko – 400 ml;
- brašno – 300 gr;
- kvasac (suhi) – 1 žlica. l.;
- šećer u prahu – 1 žličica;
- soda – 1/2 žličice;
- sol – 1 žličica;
- biljno ulje – 1 tbsp. l.;
- maslac – 1 žličica.
Kako kuhati
1. U toplo mlijeko dodati kvasac i šećer u prahu. Nakon što se potpuno otopi, dodajte još 100 ml tople vode i ostavite smjesu 15 minuta.
2. U zdjelu prosijati brašno, dodati sodu i sol, uliti mlijeko sa kvascem i umutiti.
Konzistencija smjese trebala bi biti slična gustom vrhnju. Ako ispadne jako gusto, možete ga razrijediti vodom.
3. Tijesto prekrijte vlažnom krpom i ostavite 45 minuta.
4. Zagrijte tavu, ulijte biljno ulje i žlicu po žlicu dodavajte tijesto kako biste napravili okrugle palačinke.
Pecite pet minuta pa preokrenite. Krumpete se poslužuju s maslacem za čaj.
Ranije smo vam rekli zbog kojih kulinarskih pogrešaka juha može postati štetna.