Što je britanski crumpet i kako ga kuhati: ništa kompliciranije od palačinki s kvascem

Ljubitelje engleske kuhinje zanimat će da stanovnici Maglovitog Albiona za doručak jedu ne samo zobene pahuljice ili kajganu i slaninu, već se počaste i krumpom.

Ovo je jednostavno pecivo za čaj, vrlo slično našim palačinkama s kvascem.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti britanski crumpet.

Potreban:

  • mlijeko – 400 ml;
  • brašno – 300 gr;
  • kvasac (suhi) – 1 žlica. l.;
  • šećer u prahu – 1 žličica;
  • soda – 1/2 žličice;
  • sol – 1 žličica;
  • biljno ulje – 1 tbsp. l.;
  • maslac – 1 žličica.

Kako kuhati

1. U toplo mlijeko dodati kvasac i šećer u prahu. Nakon što se potpuno otopi, dodajte još 100 ml tople vode i ostavite smjesu 15 minuta.

2. U zdjelu prosijati brašno, dodati sodu i sol, uliti mlijeko sa kvascem i umutiti.

Proizvodi
Fotografija: © Belnovosti

Konzistencija smjese trebala bi biti slična gustom vrhnju. Ako ispadne jako gusto, možete ga razrijediti vodom.

3. Tijesto prekrijte vlažnom krpom i ostavite 45 minuta.

4. Zagrijte tavu, ulijte biljno ulje i žlicu po žlicu dodavajte tijesto kako biste napravili okrugle palačinke.

Pecite pet minuta pa preokrenite. Krumpete se poslužuju s maslacem za čaj.

Ranije smo vam rekli zbog kojih kulinarskih pogrešaka juha može postati štetna.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki