Tikvice su se već pojavile u redovima s povrćem na tržnicama i na izlozima trgovina.
Domaćice svako ljeto rado prže tikvice, peku palačinke, prave kolače i kavijar od tikvica. Možda su neki ljudi samo umorni od toga.
Stručnjak internetske publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, rekla nam je što novo kuhati od tikvica.
Potreban:
- tikvice – 400-500 g;
- jaja – 4 kom .;
- sir – 100 gr;
- češnjak – 2 režnja;
- brašno – 2 žlice. l.;
- krušne mrvice – 2 žlice. l.;
- kiselo vrhnje – 3 žlice. l.;
- svježe začinsko bilje, sol i začini po ukusu.
Kako kuhati
1. Tikvice se narežu na štanglice, stave u zdjelu, posipaju mješavinom soli i začina, promiješaju i ostave 20 minuta.
2. Za pripremu tijesta umutite jaje, posolite i popaprite, naribajte sir i dodajte sitno nasjeckano začinsko bilje.
3. U posebnoj posudi pomiješajte brašno i prezle.
4. Iz tikvica ocijedite nepotrebni sok, a zatim redom svaki blok stavite u suhu smjesu, zatim u kremastu smjesu, a zatim pržite u biljnom ulju dok ne porumene.
Pripremite umak od kiselog vrhnja i češnjaka, dodajte mu nasjeckano začinsko bilje i poslužite zajedno s tikvicama na stol.
Prethodno smo vam rekli kako napraviti savršene punjene paprike.