Obični kotleti, ma koliko ukusni bili, znaju dosaditi. Svoju prehranu možete diverzificirati pripremanjem istih kotleta, samo dimljenih po ukusu.
Možete ga napraviti dimljenog od mesa, piletine, pa čak i mljevene ribe, rekla je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti.
Evo sastojaka koji su vam potrebni za dimljene polpete od mljevene junetine:
- 500 g mljevenog mesa (svinjetina/junetina);
- 1 luk;
- 1 žumanjak;
- 2 režnja češnjaka;
- sol, papar i začini – po ukusu;
- zelje – izborno.
A tajni sastojak je dimljeni sir kobasica, kojeg je dovoljno samo 150 g na 500 g bilo kojeg mljevenog mesa.
Sve navedene sastojke treba sjediniti i dodati im naribani sir za kobasice.
Mljeveno meso dobro izmiješajte, pa ostavite u hladnjaku 30-40 minuta.
Ostaje samo ispeći kotlete. To treba učiniti na umjerenoj vatri dok se s obje strane ne pojavi zlatna, ukusna korica.
Ranije smo vam rekli kakve bi boje trebao biti kvalitetan sladoled.