Zagreba Lajfhaki

Što je potrebno dodati mljevenom mesu da se obični kotleti pretvore u dimljene: svima poznat sastojak

Obični kotleti, ma koliko ukusni bili, znaju dosaditi. Svoju prehranu možete diverzificirati pripremanjem istih kotleta, samo dimljenih po ukusu.

Možete ga napraviti dimljenog od mesa, piletine, pa čak i mljevene ribe, rekla je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti.

Evo sastojaka koji su vam potrebni za dimljene polpete od mljevene junetine:

  • 500 g mljevenog mesa (svinjetina/junetina);
  • 1 luk;
  • 1 žumanjak;
  • 2 režnja češnjaka;
  • sol, papar i začini – po ukusu;
  • zelje – izborno.

A tajni sastojak je dimljeni sir kobasica, kojeg je dovoljno samo 150 g na 500 g bilo kojeg mljevenog mesa.

Sve navedene sastojke treba sjediniti i dodati im naribani sir za kobasice.

Fotografija: © Belnovosti

Mljeveno meso dobro izmiješajte, pa ostavite u hladnjaku 30-40 minuta.

Ostaje samo ispeći kotlete. To treba učiniti na umjerenoj vatri dok se s obje strane ne pojavi zlatna, ukusna korica.

Ranije smo vam rekli kakve bi boje trebao biti kvalitetan sladoled.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version