Zagreba Lajfhaki

Što koristiti umjesto octa za marinadu za roštilj: popis proizvoda koje je vrijeme zaboraviti

Šiš ćevap je jelo kavkaske kuhinje, a kažu da tamošnji kuhari ne koriste ocat za pripremu marinade.

Štoviše, vjeruje se da ako ste uspjeli nabaviti dobro i svježe meso, onda su vam potrebni samo začini i luk.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte klase, rekla nam je koje se proizvode ne smije koristiti pri pripremi roštilja i što se može dodati umjesto octa.

Zabranjene namirnice

Prvo, ne preporuča se koristiti kisele spojeve za mariniranje mesa.

Stoga prvo što trebate isključiti su ocat i limun koji meso čine žilavim.

Fotografija: © Belnovosti

Drugo, trebate zaboraviti na kečap, umak ili pastu od rajčice, kao i majonezu.

Treće, kumin se ne smije stavljati kao začin mesu, a češnjak se ne smije dodavati kao povrće.

Recept za marinadu

Potreban:

  • meso (vrat) – 1 kg;
  • mineralna voda (blagovaonica) – 400 ml;
  • sol – 20-25 g;
  • papar (mljeveni crni) – 1 žlica. l.;
  • luk (luk) – 350 gr;
  • aromatično bilje po ukusu.

Nakon mariniranja mesa, morate ga ostaviti 8-9 sati u posudi s dobro zatvorenim poklopcem.

Jednako je važno pravilno rezati meso za šišmiški kebab. Optimalna veličina nije veća od kutije šibica, odnosno 3-5 centimetara.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version