Jedno od povrća koje se najčešće pojavljuje u kuhinji je cikla. Od njega se pripremaju prva jela, zimnice i salate.
Štoviše, sve su to ipak zdrave namirnice.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti izdašnu i originalnu salatu od repe.
Potreban:
- repa;
- jabuka;
- celer;
- sir (gorgonzola);
- balsamico ocat;
- ocat;
- orasi;
- maslinovo ulje;
- crni papar;
- zelje (salata).
Kako kuhati
1. Ciklu skuhajte dok ne omekša, ogulite je, narežite na tanke ploške, trakice ili krugove.
2. Stavite ciklu u zdjelu i pospite 1/4 šalice crvenog vinskog octa.
3. Pomiješajte balzamični ocat (3 žlice), maslinovo ulje (1 žlica) i dodajte žlicu prokuhane, ohlađene vode.
4. Zelenu salatu nasjeckajte i prelijte pripremljenim preljevom.
5. Jabuke je potrebno narezati na isti način kao što se nasjeckaju cikla, orasi i celer.
6. Zatim u zdjelu za salatu stavite zelje, zatim ciklu, jabuke i celer.
Posolite i popaprite po ukusu i želji, po vrhu pospite orašastim plodovima i sirom te poslužite. Dobar tek!
Ranije smo vam rekli kako kuhati kotlete od krumpira – vrlo su ukusni.