Zagreba Lajfhaki

Što kuhati od cikle: zanimljiva salata s orasima, jabukama i celerom

Jedno od povrća koje se najčešće pojavljuje u kuhinji je cikla. Od njega se pripremaju prva jela, zimnice i salate.

Štoviše, sve su to ipak zdrave namirnice.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti izdašnu i originalnu salatu od repe.

Potreban:

  • repa;
  • jabuka;
  • celer;
  • sir (gorgonzola);
  • balsamico ocat;
  • ocat;
  • orasi;
  • maslinovo ulje;
  • crni papar;
  • zelje (salata).

Kako kuhati

1. Ciklu skuhajte dok ne omekša, ogulite je, narežite na tanke ploške, trakice ili krugove.

2. Stavite ciklu u zdjelu i pospite 1/4 šalice crvenog vinskog octa.

Fotografija: © Belnovosti

3. Pomiješajte balzamični ocat (3 žlice), maslinovo ulje (1 žlica) i dodajte žlicu prokuhane, ohlađene vode.

4. Zelenu salatu nasjeckajte i prelijte pripremljenim preljevom.

5. Jabuke je potrebno narezati na isti način kao što se nasjeckaju cikla, orasi i celer.

6. Zatim u zdjelu za salatu stavite zelje, zatim ciklu, jabuke i celer.

Posolite i popaprite po ukusu i želji, po vrhu pospite orašastim plodovima i sirom te poslužite. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli kako kuhati kotlete od krumpira – vrlo su ukusni.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version