Zagreba Lajfhaki

Što kuhati od mladog krumpira: jednostavno kuhanje nije opcija

Mladi krumpir je ukusan sam po sebi. Od svih dodataka za njegovu pripremu dovoljno je uzeti maslac i svježi kopar. Ali ovo je već prošla faza.

Postoji jednostavno luksuzno jelo koje se može pripremiti upravo u ovoj sezoni – najfiniji soufflé.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, rekla nam je kako kuhati.

Potreban:

  • krumpir (mladi) – 360 gr;
  • jaje – 1 kom .;
  • vrhnje (15%) – 25 g;
  • sir – 50 gr;
  • maslac – 5 g;
  • svježe začinsko bilje, sol i papar po ukusu.

Kako kuhati

1. Oguljene krumpire trebate skuhati u slanoj vodi dok ne omekšaju i zgnječiti ih.

2. Zatim umutiti jaje, dodati vrhnje i umutiti masu mikserom.

Fotografija: © Belnovosti

3. Zelje nasjeckajte, dodajte u pire zajedno sa začinima i promiješajte.

4. Posudu za pečenje namažite maslacem i u nju rasporedite pire u ravnomjernom sloju.

5. Pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva.

Nekoliko minuta prije spremnosti, pospite naribanim sirom i začinskim biljem. Dobar tek!

Prethodno smo vam rekli kakvu mast voli i kako je posoliti da biste bili ponosni.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version