Zagreba Lajfhaki

Što kuhati od ogrozda: zdrava priprema za zimu bez kuhanja

Ogrozd se, za razliku od drugog vrtnog bobičastog voća, radije jede svjež ili od njega pravi kompote za zimu.

Ali postoji jednostavan način obrade ove bobice, koji vam omogućuje da sačuvate sva korisna svojstva i vitamine za zimu.

Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je što kuhati od ogrozda za zimu bez kuhanja.

Potreban:

  • ogrozd – 1,5 kg;
  • narančasta – 2 kom .;
  • limun – ½;
  • šećer – 500 gr.

Kako kuhati

1. Ogrozdu je potrebno odstraniti repove cvatova i peteljku.

2. Naranče ogulite i iz pola limuna iscijedite sok.

Fotografija: © Belnovosti

3. U zdjelu stavite ogrozd i naranče, izgnječite ih blenderom ili propasirajte kroz stroj za mljevenje mesa i dodajte limunov sok.

4. Uspite šećer i pire ostavite na sobnoj temperaturi dok se šećer potpuno ne otopi.

5. Pomiješajte i pire razlijte u posudice te stavite u zamrzivač na čuvanje. Dobar tek!

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version