Što kuhati od šampinjona: jednostavan recept za ukusan zalogaj

Šampinjoni su najpopularnija gljiva u kulinarstvu. Da biste s njom skuhali nešto ukusno, ne morate kuhati gljivu niti trošiti puno vremena na čišćenje.

Uglavnom pripremaju juhe i julienne sa šampinjonima, te peku meso.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti brzo i ukusno predjelo od šampinjona.

Potreban:

  • šampinjoni – 300 g;
  • luk – 1 kom .;
  • češnjak – 2 režnja;
  • senf (zrnati) – 1 žličica;
  • sok od limuna – 1,5 žličice;
  • biljno ulje – 1 tbsp. l.;
  • sol, crni papar na okus;
  • svježe zelje.

Kako kuhati

1. Gljive je potrebno oprati, izrezati na dva dijela i pržiti dok ne porumene u biljnom ulju.

2. Luk ogulite i narežite na pola kolutića.

gljive
Fotografija: © Belnovosti

3. Zelenje sitno nasjeckajte, a šampinjone, luk i nasjeckano zelenje stavite u zdjelu za salatu.

4. Zatim dodajte nasjeckani češnjak i senf, papar i sol.

Promiješajte, prelijte biljnim uljem i poslužite kao prilog ili kao zasebno predjelo.

Ranije smo vam rekli s čime pomiješati kavu prije kuhanja.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki