Šampinjoni su najpopularnija gljiva u kulinarstvu. Da biste s njom skuhali nešto ukusno, ne morate kuhati gljivu niti trošiti puno vremena na čišćenje.
Uglavnom pripremaju juhe i julienne sa šampinjonima, te peku meso.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti brzo i ukusno predjelo od šampinjona.
Potreban:
- šampinjoni – 300 g;
- luk – 1 kom .;
- češnjak – 2 režnja;
- senf (zrnati) – 1 žličica;
- sok od limuna – 1,5 žličice;
- biljno ulje – 1 tbsp. l.;
- sol, crni papar na okus;
- svježe zelje.
Kako kuhati
1. Gljive je potrebno oprati, izrezati na dva dijela i pržiti dok ne porumene u biljnom ulju.
2. Luk ogulite i narežite na pola kolutića.
3. Zelenje sitno nasjeckajte, a šampinjone, luk i nasjeckano zelenje stavite u zdjelu za salatu.
4. Zatim dodajte nasjeckani češnjak i senf, papar i sol.
Promiješajte, prelijte biljnim uljem i poslužite kao prilog ili kao zasebno predjelo.
Ranije smo vam rekli s čime pomiješati kavu prije kuhanja.