Što kuhati od tikvica: brzo, jednostavno, ukusno – 3 jela

Ako imate nekoliko tikvica i malo vremena, nudimo vam tri jednostavna i brza recepta koji će oduševiti vas i vaše najmilije.

Jeste li spremni iznenaditi sve svojim kulinarskim talentom? Onda počnimo!

Ove recepte podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za online publikaciju Belnovosti u području kuhanja, kuharica i četvrtorazredni pekar.

Tikvice sa pilećim fileom

Sastojci:

1. Filet – 300 gr.
2. Tikvice.
3. Paprika – 1 kom.
4. 50 g paste od rajčice.
5. 1 žličica. sušeni bosiljak.
6. Papar i sol po ukusu.

tikvica
Fotografija: © Belnovosti

Napredak:

Pileći file operite, osušite i narežite na manje komade. Tikvice – tanke kriške, paprika – trake.

Ispeći pileći file. Dodajte tikvice i pirjajte oko 15 minuta.

Dodajte paradajz pastu i začine i pirjajte još par minuta. Zatim dodati posebno popržene paprike.

Džem od tikvica

Jako ukusan džem sa okusom limuna.

Sastojci:

1. 1 kg očišćenih i očišćenih tikvica narežite na kockice.
2. 1 kg šećera.
3. 2 limuna.

Napredak:

U nasjeckane tikvice pošećeriti i ostaviti preko noći.

Dodajte oguljene limunove kore. Kuhajte do kraja.

Kavijar od povrća

Sastojci:

Par mladih tikvica, glavica luka, mrkva, dvije rajčice, cikla srednje veličine, češnjak, šećer i sol po ukusu, začini i pola žlice octa.

Napredak:

Svo povrće nasjeckati i redom pržiti: prvo luk, pa sve ostalo osim rajčice.

Nakon što se povrće popržilo dodati pelate narezane na sitne komade, začine i smanjiti vatru.

Pirjajte povrće 15 minuta. Zatim prebacite u blender i dovedite do željene gustoće. To je to, kavijar je spreman.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki