Što kuhati od zelenih mahuna: nevjerojatno ukusna salata za zimu

Mahune se jedu cijele, bez razdvajanja na zrna. Bogata je hranjivim tvarima, vitaminima i mikroelementima.

Samo što sve domaćice ne znaju što se ukusno i zanimljivo može pripremiti od ovog povrća.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti vrlo ukusnu salatu.

Potreban:

  • zeleni grah – 2 kg;
  • mrkva – 400 gr;
  • luk – 400 gr;
  • rajčice – 1,5 kg;
  • biljno ulje – 400 ml;
  • ocat (9%) – 4 žlice. l.;
  • sol – 2 žlice. l.;
  • šećer;
  • paprika – 1 žličica.

Kako kuhati

1. Mahunama odrežite krajeve, prerežite ih na pola, stavite u kipuću vodu, zakuhajte i kuhajte 10 minuta, posolite. Nakon toga se bacaju u cjedilo.

2. Rajčice se propasiraju kroz mašinu za mljevenje mesa, luk se sitno nasjecka, a mrkva se nariba na krupnije ribež. Zatim popržite – prvo luk, zatim mrkvu i pržite zajedno 5-7 minuta.

Grah
Fotografija: Pixabay

3. Sve sastojke stavite u lonac, posolite, pošećerite, začinite i kuhajte 15 minuta, zatim dodajte ocat i ulijte salatu u sterilizirane staklenke.

Zatvorimo, preokrenemo i ohlađene šavove odložimo na čuvanje na tamno i hladno mjesto.

Ranije smo vam rekli što kuhati s rajčicama umjesto zelene salate.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki