Zagreba Lajfhaki

Što kuhati s jagodama? Nemojte se iznenaditi, ali ovo je recept za juhu

Sada će biti puno lakše i brže obraditi berbu jagoda. Zahvaljujući jelima španjolske kuhinje, ljetne bobice će otići, kako kažu, uz zvižduk.

Nije najčešća opcija, ali od jagoda se može napraviti hladna juha.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti gazpacho s jagodama i bosiljkom.

Potreban:

  • jagode – 300 gr;
  • rajčice – 300 gr;
  • paprika (slatka crvena) – 100 gr;
  • krastavac – 70 gr;
  • maslinovo ulje – 1 tbsp. l.;
  • sok od limuna – 1 žlica. l.;
  • bosiljak (svježi zeleni) – 8 g;
  • sol po ukusu.

Kako kuhati

1. Slatku papriku potrebno je oprati, odstraniti sjemenke, a pulpu narezati na kockice.

2. Jagode oprati i odstraniti peteljke. Krastavac ogulite i narežite na male ploške.

Fotografija: © Belnovosti

3. Rajčice operite i narežite na ploške.

4. Bobičasto voće i povrće sameljite u blenderu u pire pa dodajte limunov sok i ulje, sol i malo mljevene crvene paprike po ukusu.

Stavite u hladnjak i nakon što se ohladi poslužite gazpacho s jagodama za stol, ukrašen listićima bosiljka. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli kako napraviti pizzu od krumpira.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version