Što kuhati s jagodama: recept za osvježavajuću limunadu

Bliži se vrijeme kada će se jagode moći vidjeti ne samo na policama tržnica i trgovina, već iu gredicama.

U početku se bobice jedu svježe, a zatim se koriste za berbu.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako napraviti osvježavajuću domaću limunadu od aromatičnih i sočnih bobica.

Potreban:

  • voda – 1 litra;
  • jagode – 2 šalice;
  • šećer – 3/4 šalice;
  • timijan (svježi) – 8 grančica;
  • limun – 1 kom .;
  • menta i estragon – po 1 žličica.

Kako kuhati

1. Sirup pripremite tako da u lonac ulijete čašu vode i dodate šećer, majčinu dušicu i sušeno bilje.

2. Stavite na vatru i kuhajte dok se šećer potpuno ne otopi.

jagoda
Fotografija: © Belnovosti

3. Pustite da se sirup ohladi, a zatim procijedite.

4. Jagode je potrebno narezati na četvrtine i staviti u vrč.

5. Iz limuna je potrebno iscijediti sok i njime preliti bobičasto voće, a zatim sve zaliti sirupom.

6. Stavite u hladnjak na nekoliko sati. Što limunada duže odstoji, to će biti aromatičnija i bogatija.

Prethodno smo vam rekli kako pravilno kuhati kupus za peciva.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki