Zagreba Lajfhaki

Što kuhati s krumpirom: neobična i ukusna škotska kuhinja

Opće je prihvaćeno da se jela od krumpira pripremaju samo kao prilog. Ali postoje jela koja se mogu nazvati osnovnim.

Na primjer, u Škotskoj je uobičajeno poslužiti pogačice za doručak. Mogu se jesti ili sa slaninom ili marmeladom.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako kuhati pogačice.

Potreban:

  • krumpir 250 gr;
  • maslac (maslac) 25 g;
  • brašno 50 gr;
  • prašak za pecivo 1/4 žličice.

Kako kuhati

1. Krumpir je potrebno oguliti i skuhati dok ne omekša ili koristiti gotov pire krumpir.

2. Zatim dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i maslac, zamijesiti tijesto.

Fotografija: © Belnovosti

3. Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela i oblikovati kuglice.

4. Od svakog dijela oblikujemo pljosnatu pogačicu debljine do 5 mm, prerežemo na 4 dijela, napravimo ubode sa svih strana i pržimo na srednjoj vatri u zagrijanoj tavi na maslacu.

Pržite somune s obje strane 3-4 minute. Poslužite s kremastim umakom i začinskim biljem, džemom ili čak ribom.

Ranije smo vam rekli kako fermentirati rajčice u loncu za tri dana.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version