Ovi Francuzi su dosta čudni. Od luka rade džem, a peku marelice sa sirom.
Ali svađa o ukusima je zadnja stvar.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako ispeći marelice sa sirom i medom.
Potreban:
- marelice – 8-10 kom .;
- sir (dorblu ili koji već nađete) – 50 g;
- prirodni med;
- orasi.
Kako kuhati
1. Marelice operite, prerežite na polovice i izvadite košticu.
2. Posudu za pečenje namažite uljem i u nju stavite marelice s unutarnjom šupljinom prema gore.
3. Sir narežite ili naribajte pa ga punite u polovice marelica.
4. Sir prelijte medom i pospite nasjeckanim orasima.
Dovedite do spremnosti u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva Celzijusa 10 minuta.
Vjeruje se da su marelice sa sirom izvrsno predjelo za vino.
Ranije smo vam rekli kako pripremiti repu za zimu za boršč i salate.
Provjereno od strane urednika