Zagreba Lajfhaki

Što kuhati s tikvicama: recept za sočne kotlete od pilećeg filea – djeci će se svidjeti

Uskoro ljetni stanovnici neće znati gdje staviti svoje tikvice. Uz pravilnu njegu, povrće donosi plod bez prestanka.

Kako tikvice ne bi prerasle, možete ih preraditi za zimsku berbu i uvesti u svakodnevnu prehranu.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako kuhati pileće kotlete s tikvicama.

Potreban:

  • tikvice – 2 kom .;
  • krumpir – 2 kom .;
  • pileća prsa – 1 kom .;
  • jaja – 2 kom .;
  • luk (luk) – 1 kom .;
  • griz – 2 žlice. l.;
  • češnjak – 2 režnja;
  • crni papar (mljeveni) i sol po ukusu;
  • kopar, biljno ulje.

Kako kuhati

1. Tikvice naribajte na krupnije rende, posolite, promiješajte i ostavite 10 minuta pa ocijedite sok.

2. U dobivenu masu utrljajte luk i krompir, dodajte jaja, začine, griz i ostavite 15 minuta.

Fotografija: © Belnovosti

3. Pileći file nasjeckati na kockice, češnjak protisnuti kroz prešu, a kopar sitno nasjeckati.

4. Pomiješajte sastojke u zdjeli i žlicom stavljajte smjesu za kotlete u tavu, kao za palačinke.

Pržite s obje strane na srednje jakoj vatri. Dobar tek!

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version