Uskoro ljetni stanovnici neće znati gdje staviti svoje tikvice. Uz pravilnu njegu, povrće donosi plod bez prestanka.
Kako tikvice ne bi prerasle, možete ih preraditi za zimsku berbu i uvesti u svakodnevnu prehranu.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako kuhati pileće kotlete s tikvicama.
Potreban:
- tikvice – 2 kom .;
- krumpir – 2 kom .;
- pileća prsa – 1 kom .;
- jaja – 2 kom .;
- luk (luk) – 1 kom .;
- griz – 2 žlice. l.;
- češnjak – 2 režnja;
- crni papar (mljeveni) i sol po ukusu;
- kopar, biljno ulje.
Kako kuhati
1. Tikvice naribajte na krupnije rende, posolite, promiješajte i ostavite 10 minuta pa ocijedite sok.
2. U dobivenu masu utrljajte luk i krompir, dodajte jaja, začine, griz i ostavite 15 minuta.
3. Pileći file nasjeckati na kockice, češnjak protisnuti kroz prešu, a kopar sitno nasjeckati.
4. Pomiješajte sastojke u zdjeli i žlicom stavljajte smjesu za kotlete u tavu, kao za palačinke.
Pržite s obje strane na srednje jakoj vatri. Dobar tek!