Zagreba Lajfhaki

Što kuhati s tikvicama: samo ne palačinke ili kavijar

Sezona tikvica može se smatrati otvorenom – povrće se već prodaje na tržnicama i u trgovinama. Tako možete početi pripremati svoja omiljena jela bez čekanja na ljetnu berbu.

Uopće nije potrebno pržiti tikvice ili ih koristiti za palačinke i druge banalne pripreme.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako napraviti roladu od tikvica.

Potreban:

  • tikvice – 500 gr;
  • češnjak – 1 češanj;
  • jaje – 2 kom .;
  • brašno – 1 staklo;
  • sol – 1/2 žličice;
  • zelje, papar, paprika (slatka) po ukusu;
  • majoneza – 3 žlice. l.;
  • sir – 150 gr.

Kako kuhati

1. Tikvice ogulite i naribajte na sitno ribež.

2. Dodajte jaja, sol, začine, brašno i promiješajte.

Fotografija: © Belnovosti

3. Zagrijte tavu i ispecite palačinke na biljnom ulju.

4. Pripremite nadjev: naribajte sir, dodajte nasjeckani češnjak i začinsko bilje, majonezu.

5. Kada se palačinke ohlade rasporedite nadjev i zarolajte u rolat.

Sačekamo da se stegne u hladnjaku i režemo rolat na ploške. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli zašto kuhari u pire dodaju senf i jabuke.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version