Od tikvica možete napraviti zdrava i ukusna pečenja, a to se čak i ne tiče tepsije.
Takozvani lijeni recepti otvaraju široke mogućnosti obrade ovog povrća.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, pekarica četvrte klase, ispričala je kako napraviti khachapuri od tikvica.
Potreban:
- tikvice – 0,5 kg;
- rajčica – 1 kom .;
- sir – 60 gr;
- jaja – 3 kom .;
- brašno – 4 žlice. l.;
- prašak za pecivo – 1 žličica;
- bosiljak – 1 žličica;
- kopar, sol, papar na okus.
Kako kuhati
1. Tikvice sameljite, ocijedite od viška soka, dodajte nasjeckani bosiljak, začinsko bilje, jaja, začine i promiješajte.
2. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, dodajte u mješavinu povrća i zamijesite tijesto.
3. Posudu za pečenje namažite biljnim uljem, u nju stavite tijesto, na njega stavite rajčicu narezanu na ploške i sve pospite naribanim sirom.
4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 20-25 minuta.
Poslužite vruće. Dobar tek!
Provjereno od strane urednika