Zagreba Lajfhaki

Što kuhati s tikvicama: zaboravite na palačinke, kavijar i složenac

Od tikvica možete napraviti zdrava i ukusna pečenja, a to se čak i ne tiče tepsije.

Takozvani lijeni recepti otvaraju široke mogućnosti obrade ovog povrća.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, pekarica četvrte klase, ispričala je kako napraviti khachapuri od tikvica.

Potreban:

  • tikvice – 0,5 kg;
  • rajčica – 1 kom .;
  • sir – 60 gr;
  • jaja – 3 kom .;
  • brašno – 4 žlice. l.;
  • prašak za pecivo – 1 žličica;
  • bosiljak – 1 žličica;
  • kopar, sol, papar na okus.

Kako kuhati

1. Tikvice sameljite, ocijedite od viška soka, dodajte nasjeckani bosiljak, začinsko bilje, jaja, začine i promiješajte.

2. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, dodajte u mješavinu povrća i zamijesite tijesto.

Fotografija: © Belnovosti

3. Posudu za pečenje namažite biljnim uljem, u nju stavite tijesto, na njega stavite rajčicu narezanu na ploške i sve pospite naribanim sirom.

4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 20-25 minuta.

Poslužite vruće. Dobar tek!

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version