Zeleni luk jedan je od najdostupnijih vitamina. Perje se može uzgajati tijekom cijele godine na prozorskoj dasci u stanu.
Važno je napomenuti da od zelenila bogatog vitaminima možete napraviti ne samo dosadnu salatu, već i prilično zanimljivu pitu.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti žele pitu sa zelenim lukom.
Potreban:
- brašno – 130 g;
- kiselo vrhnje (20% masti) – 200 g;
- majoneza – 1 žlica. l.;
- jaje – 4 kom .;
- soda – 0,5 žličice;
- ocat – 1 žličica;
- zeleni luk – 80 g;
- soli po ukusu.
Kako kuhati
1. U zdjeli pjenjačom umutiti jaja, dodati brašno, sol i sodu zagašenu octom. Zatim dodajte majonezu, kiselo vrhnje i promiješajte.
2. Ostavite tijesto da odstoji 5 minuta, a za to vrijeme sitno nasjeckajte perje luka.
3. Namastite posudu za pečenje, ulijte pola tijesta, pa ravnomjerno rasporedite nadjev.
4. Nadjenite preostalim tijestom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 45-50 minuta.
Ispostavit će se ukusnije i zadovoljnije ako luku dodate kuhana jaja.
Ranije smo vam rekli kako pripremiti standardni Olivier.