Zagreba Lajfhaki

Što kuhati sa zelenim lukom: zanimljiv brzi recept

Zeleni luk jedan je od najdostupnijih vitamina. Perje se može uzgajati tijekom cijele godine na prozorskoj dasci u stanu.

Važno je napomenuti da od zelenila bogatog vitaminima možete napraviti ne samo dosadnu salatu, već i prilično zanimljivu pitu.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti žele pitu sa zelenim lukom.

Potreban:

  • brašno – 130 g;
  • kiselo vrhnje (20% masti) – 200 g;
  • majoneza – 1 žlica. l.;
  • jaje – 4 kom .;
  • soda – 0,5 žličice;
  • ocat – 1 žličica;
  • zeleni luk – 80 g;
  • soli po ukusu.

Kako kuhati

1. U zdjeli pjenjačom umutiti jaja, dodati brašno, sol i sodu zagašenu octom. Zatim dodajte majonezu, kiselo vrhnje i promiješajte.

2. Ostavite tijesto da odstoji 5 minuta, a za to vrijeme sitno nasjeckajte perje luka.

Fotografija: © Belnovosti

3. Namastite posudu za pečenje, ulijte pola tijesta, pa ravnomjerno rasporedite nadjev.

4. Nadjenite preostalim tijestom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 45-50 minuta.

Ispostavit će se ukusnije i zadovoljnije ako luku dodate kuhana jaja.

Ranije smo vam rekli kako pripremiti standardni Olivier.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version