Što kuhati u sezoni tikvica: nevjerojatan recept

Palačinke od tikvica su upravo ono jelo koje zahtijeva minimum namirnica i truda, a pritom daje maksimalan okus.

Recept je podijelila stručnjakinja iz online publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova.

Da biste to učinili, trebat će vam sljedeći proizvodi (količine su navedene za jednu malu tikvicu):

  • 1 jaje,
  • 50 g sira,
  • 1 žlica brašna,
  • 1-2 češnja češnjaka,
  • Sol i začini – po ukusu.

Po mogućnosti (i želji) možete dodati i kopar koji prethodno treba sitno nasjeckati.

Tikvica
Fotografija: © Belnovosti

Da biste napravili palačinke od tikvica, ogulite povrće i naribajte pulpu pomoću ribeža s velikim okom.

Dobivenu masu pomiješajte s naribanim sirom, brašnom i nasjeckanim češnjakom. Ne zaboravite na sol i začine.

Sada možete početi pržiti – pripremite palačinke u tavi namazanoj biljnim uljem, dok ne porumene sa svake strane.

Za posluživanje upotrijebite umak od kiselog vrhnja, svježeg začinskog bilja, češnjaka i začina.

Prethodno su BelNovosti napisale kako ukusno skuhati čak i najjeftiniju tjesteninu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki