Što napraviti od crvenog ribiza: ne džem ili kompot

Obično se bobice koriste za izradu pekmeza ili drugih priprema za zimu. Crveni ribiz u tom pogledu nije iznimka.

Međutim, mnoge domaćice ni ne sumnjaju da bobica nije samo dobra za zdravlje, već i svestrana, jer od nje možete napraviti i umak.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti umak od crvenog ribiza za meso.

Potreban:

  • ribiz (crveni) – 1 kg;
  • šećer – 170 g;
  • češnjak – 1 glava;
  • sol – 1 žlica. l.;
  • curry – 1,5 žlice. l;
  • crni papar (mljeveni) – 1/3 žličice;
  • crvena paprika (mljevena) – 1/3 žličice;
  • škrob – 1 žlica. l.

Kako kuhati

1. Crveni ribiz skinite s grana i sameljite blenderom (provucite kroz mlin za meso). Po želji protrljajte kroz sito da uklonite sjemenke.

2. Ogulite češnjak i propasirajte ga kroz prešu.

Ribizla
Fotografija: © Belnovosti

3. U crveni ribizl dodajte češnjak i začine po ukusu, osim škroba.

4. Stavite u lonac, zakuhajte i kuhajte još 30 minuta.

5. Škrob otopiti u vodi i polako ulijevati u umak, zatim kuhati još 10 minuta i umak uliti u sterilne staklenke i poklopiti poklopcima. Nakon što se ohladi stavite u hladnjak.

Poslužite uz meso. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli zašto se heljda ne jede u Europi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki