Prestanite umatati kobasice sa sirom i majonezom u pita kruh. Ukusno je, zadovoljavajuće, ali ako želite, možete pripremiti originalniji zalogaj – čak ni čajnik neće imati vremena za kuhanje.
Razgovarat ćemo o kuvertama sa sirom i svježim začinskim biljem.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, rekla je kako marinirati krumpir za pečenje.
Potreban:
- lavash – 2 lista;
- sir – 100 gr;
- šunka – 100 gr;
- kopar i peršin;
- biljno ulje za prženje.
Kako kuhati
1. Pripremite sastojke. Da biste to učinili, izrežite pita kruh na komade otprilike 20 x 20 cm.
Tri sira na grubo ribež.
Šunku narežite na tanke trakice ili male kockice.
Zelje sitno nasjeckajte.
2. Pomiješajte sve sastojke u zdjeli.
3. Nadjev stavite u listove lavaša i zamotajte kao kovertu.
Zagrijte tavu i pržite s obje strane u biljnom ulju 2-3 minute. Kuverte možete prethodno umočiti u tijesto od jaja.
Prethodno smo vam rekli kako od tri naranče pripremiti pet litara prirodnog soka.