Zagreba Lajfhaki

Što skuhati umjesto hladne juhe: probajte ovu grčku juhu

Predlažemo da svojoj kolekciji kulinarskih recepata dodate još jednu sjajnu juhu koja se može pripremiti umjesto hladne juhe ili okroške.

Ovo je grčko jelo koje se zove voćna juha, ali se priprema s juhom od povrća.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti grčku voćnu juhu.

Potreban:

  • juha od povrća – 800 ml;
  • zelene jabuke – 8 kom .;
  • luk – 2 kom .;
  • limun – 1 kom .;
  • prirodni jogurt – 250 ml;
  • maslinovo ulje – 2 žlice. l.;
  • curry – 1/2 žličice;
  • menta, sol, crni papar na okus.

Kako kuhati

1. Luk ogulite i narežite na sitne kockice, jabuke ogulite i očistite od koštice i narežite na velike kockice.

2. U loncu debljeg dna zagrijte ulje i na srednje jakoj vatri popržite luk dok ne bude proziran pa dodajte jabuke, curry i sol.

Fotografija: Pixabay

3. Kad jabuke omekšaju, u šerpu ulijte povrtnu juhu i zakuhajte sadržaj te kuhajte 40 minuta.

4. Maknite s vatre, pustite da se ohladi, dodajte limunovu koricu i sok, samljejte sadržaj blenderom i stavite u hladnjak.

Poslužite s jogurtom, a kad se juha potpuno ohladi ukrasite nasjeckanim listićima mente. Dobar tek!

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version