Zagreba Lajfhaki

Što treba dodati u vodu kad kuhate svježa jaja da ljuska sama otpadne: kuharica otkrila tajnu

Nježno oguliti svježa tvrdo kuhana jaja nije tako teško.

Što treba dodati u vodu tijekom kuhanja kako bi ljuske same otpale, govori Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i četvrtorazredni pekar.

Kako skuhati svježa jaja za lakše guljenje

U šerpu ulijte hladnu vodu i pažljivo dodajte jaja. Trebali bi biti potpuno prekriveni vodom.

Nemojte žuriti da stavite tavu na štednjak; ostavite jaja da odstoje u vodi 5-10 minuta.

Dodajte žlicu soli, nakon što zavrije, smanjite vatru, nakon 5 minuta ugasite vatru, ostavite jaja u tavi još 5 minuta.

Fotografija: © Belnovosti

U posebnu posudu ulijte hladnu vodu, dodajte žlicu octa i pažljivo prebacite jaja. Moraju se potpuno ohladiti. Vrlo lako se čisti.

Ranije je stručnjak rekao što kuhati od šampinjona.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version