Zagreba Lajfhaki

Što učiniti ako je žele meso postalo mutno: 5-minutni životni hak

Ako se juha za žele od mesa pokaže previše mutnom, potrebno ju je “reanimirati”.

Za to je potrebno meso izvaditi iz tave, ali dodati smjesu od dva tučena bjelanjka i naribanu mrkvu. Treba ih kuhati u juhi ne više od 5-7 minuta.

Zatim jelo treba procijediti kroz sito.

Postoji još jedan kulinarski trik koji će također pomoći da jellied meso postane prozirno i ukusno.

Fotografija: © Belnovosti

Da biste to učinili, morate koristiti prirodni sok od limuna.

Treba naglasiti da ova metoda zahtijeva više vremena.

Prvo, juha se mora procijediti i staviti na vatru. Kada počne da ključa, potrebno je dodati sok od pola limuna.

Tekućina treba kuhati sat vremena.

Nakon tog vremena možete umiješati snijeg od dva bjelanjka razrijeđena hladnom vodom.

Na laganoj vatri, juhu treba dovesti do vrenja, a zatim ukloniti pjenu i zgrušane bjelančevine.

Ranije smo napisali kako pripremiti prozirno želeirano meso bez želatine.

Exit mobile version