Ponekad se gurmani susreću s ovim problemom: tijekom prženja komadići krumpira ne “žele” postati zlatni.
Možda je problem pogrešna sorta velebilja.
Moguće je da krumpir nije dobro pržen zbog pogreške u kuhanju: možda je u tavu usuo previše ploški krumpira ili je prerano dodao sol.
U svakom slučaju, problem se može riješiti.
Krompir će postati zlatnosmeđi zahvaljujući jednom tajnom sastojku, koji je opisala Yulia Arkhipova, stručnjak za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Tajni sastojak za hrskavi krumpir
Ako tijekom prženja kriški ili kriški krumpira primijetite da jelo ne poprimi zlatnu boju, upotrijebite maslac.
Dovoljno je 20-30 grama ovog proizvoda da krumpir počne mijenjati svoju boju u ljepšu.
U tavu stavite komadić maslaca, dobro izmiješajte sadržaj posude i malo pojačajte vatru na štednjaku.
Učinak će biti vidljiv nakon nekoliko minuta.
Krajnji rezultat bit će dobro prženi, zlatnosmeđi i hrskavi krumpiri. Također je vrijedno naglasiti da će zahvaljujući maslacu jelo postati mnogo ukusnije.
Ranije je stručnjak rekao kako kuhati pilav od tjestenine.