Zagreba Lajfhaki

Što učiniti ako se krumpir ne ispeče dobro: ovo će jelo učiniti zlatno smeđim – tajni sastojak

Ponekad se gurmani susreću s ovim problemom: tijekom prženja komadići krumpira ne “žele” postati zlatni.

Možda je problem pogrešna sorta velebilja.

Moguće je da krumpir nije dobro pržen zbog pogreške u kuhanju: možda je u tavu usuo previše ploški krumpira ili je prerano dodao sol.

U svakom slučaju, problem se može riješiti.

Krompir će postati zlatnosmeđi zahvaljujući jednom tajnom sastojku, koji je opisala Yulia Arkhipova, stručnjak za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Fotografija: © Belnovosti

Tajni sastojak za hrskavi krumpir

Ako tijekom prženja kriški ili kriški krumpira primijetite da jelo ne poprimi zlatnu boju, upotrijebite maslac.

Dovoljno je 20-30 grama ovog proizvoda da krumpir počne mijenjati svoju boju u ljepšu.

U tavu stavite komadić maslaca, dobro izmiješajte sadržaj posude i malo pojačajte vatru na štednjaku.

Učinak će biti vidljiv nakon nekoliko minuta.

Krajnji rezultat bit će dobro prženi, zlatnosmeđi i hrskavi krumpiri. Također je vrijedno naglasiti da će zahvaljujući maslacu jelo postati mnogo ukusnije.

Ranije je stručnjak rekao kako kuhati pilav od tjestenine.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version