Zagreba Lajfhaki

Što učiniti s ustajalim uskrsnim kolačima: nemojte ih baciti – postoji zanimljiv recept

Bilo da se radi o lošem receptu ili kršenju tehnologije, uskrsni kolači mogu ustajati nakon samo nekoliko dana.

Ovo je, naravno, vrlo neugodna stvar, ali ne biste trebali žuriti s bacanjem poslastica ili njima hraniti ptice.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako napraviti pitu od suhih uskršnjih kolača.

Potreban:

  • Uskrsni kolač – 500-600 g;
  • jaja – 4 kom .;
  • šećer – 100 gr;
  • mlijeko – 0,5 l;
  • maslac – 50 g;
  • brašno – 1 žlica. l.;
  • vanilin i jabuke po ukusu;
  • prstohvat soli.

Kako kuhati

1. Izmiksati jaja, obični i vanilin šećer, dodati brašno i prstohvat soli.

2. Dodajte mlijeko, promiješajte i stavite smjesu na laganu vatru. Zagrijte uz stalno miješanje, ali nemojte pustiti da zavrije.

Fotografija: © Belnovosti

3. U vruću smjesu dodajte ulje, promiješajte – krema je gotova.

4. Sve što vam treba za uskršnji kolač je pulpa. Koru i glazuru morat ćete ukloniti. Jezgru narežite na ploške debljine 1,5 cm.

5. Posudu za pečenje obavezno namazati maslacem. Kriške kruha (jedan dio) umočiti u pripremljenu kremu i poslagati tako da se zatvori dno kalupa i formiraju stranice.

6. U sredinu stavite jabuke.

7. Ostatak kolača narežite na kocke, dodajte u kremu i promiješajte pa tu masu stavite na jabuke, poravnajte, pospite odozgo preostalim mrvicama i cimetom.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 30-40 minuta. Dobar tek!

Ranije smo vam rekli kako skuhati krumpir sa savršenom zlatno smeđom koricom.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version