„Suhi“ slabo slani krastavci: novi okus – ujutro kuhajte, a navečer krčkajte

Mnogi ljudi vole hrskave krastavce. Govorimo o slabo slanim. Pripremaju se na različite načine, ali među svim načinima postoji jedan koji se ističe.

Prvo, jedan je od najjednostavnijih. Drugo, ne zahtijeva puno vremena. Treće, troši se minimalni fizički napor.

Neki ljudi koji su upoznati s ovim receptom nazivaju ga “suhom” opcijom pripreme.

O suštini ove metode govorila je stručnjakinja online izdanja BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova.

Proces kuhanja

Napomenula je: recept nije nimalo nov, ali možda ne znaju svi za njega. Njegova prednost je brzina pripreme slabo slanih krastavaca.

krastavci
Fotografija: © Belnovosti

Ne zaboravite dobro oprati povrće i podrezati mu krajeve prije početka procesa.

Zatim nasjeckajte (sitno) kopar i češnjak (srednje). Stavit ćemo ih u dvije vrećice, kao i krastavce.

Zatim u svaku vrećicu dodajte jednu žličicu soli.

U jednu od njih dodajte crvenu papriku, kurkumu, crni papar i mljeveni korijander svim gore navedenim sastojcima.

Skladištenje

Pokušati. Zasigurno ćete cijeniti novi – ne sasvim poznati – okus.

A po želji upotrijebite i druge začine. Za pikantnost je, na primjer, prikladna crvena paprika.

Oba paketa zatvorimo (prvi je klasična posuda), dobro protresemo i stavimo u hladnjak.

Ali možete ga ostaviti na stolu, tada će krastavci biti spremni za 12 sati. U hladnjaku – nakon jednog dana.

Recepti

Što se tiče recepata, “klasici” uključuju krastavce (750 grama), hrpu kopra, 4-5 češnja češnjaka i 1 žličicu soli.

Za “inovativni” recept trebat će vam, osim svega navedenog (u istim količinama):

– kurkuma – trećina žličice;
– paprika – trećina žličice;
– crni papar – trećina žličice;
– mljeveni korijander – trećina žličice.

A za one koji vole ljuto po želji mogu dodati crvenu papriku.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki