Šunka od meda s hrskavim krumpirom i umakom od borovnica

Okusi blagdanskih jela, božićni ukrasi, dječja graja i veseli obiteljski razgovori stvaraju nezaboravne trenutke koji se uvijek prisjećaju kako se bliže nadolazeći blagdani. A kako biste i ovog Božića mogli zadiviti svoje najbliže neodoljivim glavnim jelom i stvoriti u njima nezaboravno slasne uspomene, nudimo vam vrhunski recept upravo za tu svrhu. jelo koje smo pronašli u bogatom i raznolikom i s kojim smo se uvjerili da ne možete ne zablistati.

Prije nego što prijeđemo na korake kako ga jednostavno pripremiti kod kuće, podijelit ćemo s vama da sve proizvode iz ovog recepta možete pronaći u vama najbližoj Lidlovoj trgovini, gdje vas čekaju i popularni blagdanski asortimani i Te collect in yourself. paleta slatkih i slanih okusa koji savršeno odgovaraju božićnom raspoloženju i okusnim preferencijama svake obitelji.

Evo svih sastojaka potrebnih za četiri porcije ovog jela:

● šunka (sušena) – 1 kg

● umak od brusnice – 250 ml

● med – 4 žlice.

● senf – 2 žlice.

● soja umak – 2 žlice.

● ulje – 1 žlica.

● batat – 300 g

● mahune – 200 g

● slanina (sirova, narezana) – 150 g

● maslinovo ulje – 2 žlice.

● sol, papar i peršin za ukras

Način pripreme:

Pećnicu prvo zagrijte na 180°C, zatim šunku dobro operite i osušite. Zatim oštrim nožem izrežite kožicu mesne delicije u obliku šahovnice i kratko zatvorite u tavi dok se ne stvori hrskava korica. U zdjeli pomiješajte med, senf, soja umak, sol i papar kako biste napravili ovu obaveznu i jako ukusnu marinadu.

Kad ste pripremili aromatični eliksir, njime obilato premažite šunku i stavite je u lim za pečenje, obavezno obložen aluminijskom folijom. Ovako pecite u zagrijanoj pećnici oko sat vremena. Nakon tog vremena skinite foliju i pecite šunku na roštilju još 30-45 minuta, dok lijepo ne porumeni i postigne unutarnju temperaturu od najmanje 70°C.

Dolazimo i do pripreme krumpira, za koje ga prvo morate oguliti, zatim narezati na jednake komade i staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Ovdje ih ne zaboravite poškropiti maslinovim uljem i začiniti solju i paprom. Zatim skinite foliju sa šunke i stavite krumpir u pećnicu da se u isto vrijeme ispeče.

Dok čekate da se meso i hrskavi krumpir skuhaju, vrijeme je da očišćene mahune prokuhate u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta. Zatim ga ocijedite i oblikujte u četiri zavežljaja koja omotajte slaninom. Neposredno prije nego što su šunka i krumpir potpuno pečeni, zagrijte tavu na malo suncokretovog ulja i popržite mahune omotane slaninom dok ne porumene.

U završnom koraku gotovu šunku samo trebate izvaditi iz pećnice i narezati na ploške. Zatim im dodate aromatični krumpir, hrskavi grah sa slaninom i umak od borovnica koji je neizostavan u ovom receptu.

Voila! Vaš neodoljivi božićni obrok sada je spreman! Još mnogo svečanih recepata pronaći ćete u posebnoj rubrici na stranicama Lidla i u mobilnoj aplikaciji Lidl Plus.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki