Zagreba Lajfhaki

Super dijetalni kruh: BEZ brašna i miješenja

Ako želite brinuti o svom zdravlju i figuri, ne morate odustati

Umjesto običnog bijelog kruha i alternativa od integralnog brašna, ako ste na dijeti, možete jesti kruh od lanenog sjemena koji ima mnoga blagotvorna svojstva.

Osim što je bez glutena, ima i nizak glikemijski indeks, a zdravstvene dobrobiti sjemenki lana su brojne.

Kao i sve sjemenke koje su bogate mastima, laneno sjeme ima visoku energetsku vrijednost – 100 grama lanenog sjemena sadrži čak 534 kalorije.

Pogledajte više:

Potrebni proizvodi za kruh bez brašna:

100 grama lanenog sjemena

6 proteina

soli po ukusu

Način pripreme:

Večer prije nego što napravite kruh, laneno sjeme namočite u vodu da nabubri.

Sutradan ga dobro ocijedite, pa stavite u blender.

Zatim odvojite bjelanjke od jaja, ulijte ih u lanene sjemenke i pasirajte dok se ne sjedine (ali pazite da ne pretjerate – trebaju biti mljevene, a ne u prahu). Povremeno očistite smjesu s unutarnjih stijenki blendera, a zatim nastavite.

Smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, pa pecite 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Nakon pečenja ostavite kruh u pećnici još 45 minuta, kako ne bi omekšao kada ga naglo skinete sa sobne temperature.

Exit mobile version