Zagreba Lajfhaki

Superbrzi način pripreme Oliviera: salata će biti gotova za 15 minuta – evo što trebate učiniti s povrćem

Olivier je popularno blagdansko jelo na postsovjetskom prostoru. Mnoge domaćice ovu salatu pripremaju običnim danima.

Ali postoji problem: pripremanje hrane oduzima previše vremena.

Za kuhanje krumpira i mrkve potrebno je pričekati oko pola sata.

Ali svejedno morate pričekati da se kuhano povrće ohladi, inače ga nećete moći rezati.

Međutim, postoji mnogo brži način da napravite popularnu salatu.

Fotografija: © Belnovosti

Trik je podijelila Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Kako skuhati Olivier za 15 minuta

Trik je u tome što povrće ne treba kuhati cijelo, već nasjeckano.

Drugim riječima, krumpir i mrkvu unaprijed narežite na kockice.

U ovom obliku, proizvodi se mnogo brže “obrađuju” u kipućoj tekućini.

U vodu koja je skoro prokuhala najprije uspite nasjeckanu mrkvu.

Nakon 3 minute u istu tavu dodati kockice krumpira.

Nakon 11 minuta povrće će najvjerojatnije biti spremno. Treba ih ocijediti u cjedilu i staviti u jednom sloju na veliki tanjur.

Dok se krumpir i mrkva kuhaju (i potom hlade), domaćica će imati vremena skuhati jaja i nasjeckati ih zajedno s kuhanom kobasicom i kiselim krastavcima.

Zatim se moraju sjediniti svi zdrobljeni sastojci. U smjesu treba dodati zeleni grašak. Dobivenu masu treba začiniti majonezom.

Ukupno vrijeme kuhanja je oko četvrt sata.

Ranije je gurmanima rečeno kako pripremiti ukusnu bjelorusku salatu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version