U sovjetsko doba svaka je domaćica bila u prijateljskim odnosima s pećnicom. Podjednaka pažnja posvećena je i mesnim prerađevinama i domaćim pekarskim delicijama.
Pekli su od najjednostavnijih kolačića u salamuri od krastavaca do finog “Tartufa” sa žumanjcima.
Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako ispeći kolačiće prema zaboravljenom receptu.
Potreban:
- jaja (ili kuhani žumanjci) – 3 kom .;
- šećer – 60 gr;
- maslac – 120 g;
- brašno – 150 gr;
- vanilin šećer – 1 vrećica;
- kakao i šećer u prahu – po 2 žlice. l.
Kako kuhati
1. Žumanjke kuhanih jaja sameljite u mrvice.
2. Kad je gotovo pomiješajte s otopljenim maslacem, običnim i vanilin šećerom.
3. Miješajte dok ne postane glatko i dodajte brašno, pa zamijesite tijesto.
4. Oblikujte kolačiće u obliku tartufa istog oblika i veličine, stavite ih u zamrzivač na 10-15 minuta, a zatim ih stavite u lim za pečenje.
5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 25-30 minuta pa vruće kolačiće pospite mješavinom kakaa i šećera u prahu. Dobar tek!
Prethodno smo vam rekli što staviti u pećnicu da dno pečenja ne zagori.