Zagreba Lajfhaki

Svaka sovjetska domaćica znala je ovaj recept za kolačiće: ukusni “tartuf” u domaćoj kuhinji

U sovjetsko doba svaka je domaćica bila u prijateljskim odnosima s pećnicom. Podjednaka pažnja posvećena je i mesnim prerađevinama i domaćim pekarskim delicijama.

Pekli su od najjednostavnijih kolačića u salamuri od krastavaca do finog “Tartufa” sa žumanjcima.

Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako ispeći kolačiće prema zaboravljenom receptu.

Potreban:

  • jaja (ili kuhani žumanjci) – 3 kom .;
  • šećer – 60 gr;
  • maslac – 120 g;
  • brašno – 150 gr;
  • vanilin šećer – 1 vrećica;
  • kakao i šećer u prahu – po 2 žlice. l.

Kako kuhati

1. Žumanjke kuhanih jaja sameljite u mrvice.

2. Kad je gotovo pomiješajte s otopljenim maslacem, običnim i vanilin šećerom.

Fotografija: © Belnovosti

3. Miješajte dok ne postane glatko i dodajte brašno, pa zamijesite tijesto.

4. Oblikujte kolačiće u obliku tartufa istog oblika i veličine, stavite ih u zamrzivač na 10-15 minuta, a zatim ih stavite u lim za pečenje.

5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 25-30 minuta pa vruće kolačiće pospite mješavinom kakaa i šećera u prahu. Dobar tek!

Prethodno smo vam rekli što staviti u pećnicu da dno pečenja ne zagori.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version