Usuđujemo se reći da mnogi vole tepsiju. U neku ruku jedinstveno jelo, jer i djeca i odrasli trebaju dodatke.
Ali to je samo ako je proizvod savršeno pripremljen, kvaliteta je na razini za prste polizati.
Usput, nije teško pripremiti delikatan lonac od najobičnijih sastojaka.
O tome kako to učiniti i što je za to potrebno, govorila je stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova.
Prema njezinim riječima, proizvodi se stavljaju u kalup veličine 26 puta 22 centimetra.
Konkretno, potreban vam je svježi sir s udjelom masti 9% (700 – 750 grama), kiselo vrhnje s udjelom masti 20% (100 grama), šećer (100 grama) i vrećica vanilin šećera.
Trebat će vam i kukuruzni škrob (30 grama), tri jaja, dvije jabuke i šećer u prahu.
Pripremite na ovaj način: u posudi izmiksajte svježi sir, dodajte kiselo vrhnje, šećer, vanilin šećer, jaja, škrob.
Sve to tučemo dok ne dobijemo homogenu masu u čemu će nam pomoći blender.
Masu od skute stavite u pleh obložen papirom za pečenje i na nju dodajte jabuke narezane na komadiće.
Zatim stavite u pećnicu na 1 sat. Temperatura bi trebala biti 180 stupnjeva.
Završna faza: sačekajte da se džezva ohladi i pospite je šećerom u prahu.
Ranije su imenovane namirnice koje se ne smiju jesti zajedno.