Danas je tjestenina jedna od najpopularnijih vrsta priloga, koja zauzima vodeću poziciju uz krumpir.
Unatoč popularnosti tjestenine, mnoge domaćice je ne znaju pravilno skuhati i rade greške koje tjesteninu pretvaraju u neukusnu grudicu.
Odabir prave tjestenine i pridržavanje osnovnih preporuka pomoći će vam da pripremite uistinu ukusan prilog.
Kod kuhanja tjestenine važno je odabrati pravu količinu vode i težinu tjestenine.
Da bi to učinile, iskusne domaćice već dugo koriste formulu koja pomaže u određivanju optimalnih vrijednosti za ove parametre: “1000-100-10”.
Prema navedenim vrijednostima, za pripremu ručka ili večere potrebno je uzeti 1 litru vode, 100 grama tjestenine i 10 grama soli.
Ako se pridržavate navedenih omjera, bez sumnje ćete dobiti ne samo ukusnu, već i lijepu tjesteninu koja se ne lijepi.
I još nešto važno: rogove i špagete bacajte u vodu tek nakon što prokuhaju.
Ranije smo podijelili recept za ukusan proteinski omlet sa sirom.