Zagreba Lajfhaki

Tajna formula za kuhanje tjestenine: Kladim se da ste već krivo skuhali prilog?

Danas je tjestenina jedna od najpopularnijih vrsta priloga, koja zauzima vodeću poziciju uz krumpir.

Unatoč popularnosti tjestenine, mnoge domaćice je ne znaju pravilno skuhati i rade greške koje tjesteninu pretvaraju u neukusnu grudicu.

Odabir prave tjestenine i pridržavanje osnovnih preporuka pomoći će vam da pripremite uistinu ukusan prilog.

Kod kuhanja tjestenine važno je odabrati pravu količinu vode i težinu tjestenine.

Fotografija: © Belnovosti

Da bi to učinile, iskusne domaćice već dugo koriste formulu koja pomaže u određivanju optimalnih vrijednosti za ove parametre: “1000-100-10”.

Prema navedenim vrijednostima, za pripremu ručka ili večere potrebno je uzeti 1 litru vode, 100 grama tjestenine i 10 grama soli.

Ako se pridržavate navedenih omjera, bez sumnje ćete dobiti ne samo ukusnu, već i lijepu tjesteninu koja se ne lijepi.

I još nešto važno: rogove i špagete bacajte u vodu tek nakon što prokuhaju.

Ranije smo podijelili recept za ukusan proteinski omlet sa sirom.

Exit mobile version