Zagreba Lajfhaki

Tajna nevjerojatno ukusnog boršča: odmah nakon kuhanja dodajte upravo ovo u juhu i pričekajte 15 minuta

Želite li značajno poboljšati okus boršča? Koristite jedan tajni dodatak!

Sastoji se od lako dostupnih sastojaka i lako se priprema.

Rezultat dodavanja ove mješavine juhi bit će jasno poboljšanje njezina okusa.

Međutim, kako bi aditiv “djelovao”, gurman će morati pričekati oko četvrt sata.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govorila je o zanimljivom kulinarskom triku.

Fotografija: © Belnovosti

Dodatak koji poboljšava okus boršča

Sastoji se od dvije komponente: masti i češnjaka.

Prvi proizvod treba izrezati u male kocke i staviti u zdjelu miješalice.

Tamo biste također trebali staviti nekoliko češnjaka.

Kao dodatni sastojak možete koristiti kopar ili peršin.

Sadržaj zdjele mora biti zgnječen. Rezultat je masa, a to je upravo onaj dodatak koji boršč pretvara u pravo kulinarsko remek-djelo.

Čim se kuhanje juhe bliži kraju, u tavu treba dodati nedavno pripremljenu smjesu svinjske masti i češnjaka (2 žlice će biti dovoljne).

Važna točka: ne žurite jesti boršč odmah nakon dodavanja ove mase. Morate pričekati najmanje 15 minuta.

Drugim riječima, juhu treba pustiti da se kuha. Bez ove radnje, aditiv se najvjerojatnije neće potpuno “otvoriti”: jelo vjerojatno neće dobiti željene note okusa.

Ranije su gurmanima govorili o triku koji pire krumpir čini mnogo ukusnijim.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version