Zagreba Lajfhaki

Tajna savršene juhe od graška: evo što trebate dodati 2 minute prije kraja kuhanja – bogat okus je zajamčen

Među gurmanima ima ogroman broj ljubitelja juhe od graška.

I jelo je zaslužilo takvu popularnost. Prvo, vrlo je ukusan. Drugo, hrana vas prilično dobro zasićuje.

Ali postoji i minus. Napraviti juhu od graška nije tako jednostavno. Morate petljati jako dugo.

Međutim, ovaj nedostatak se odmah zaboravlja. Kada počnete jesti jelo, postaje jasno: hrana je vrijedna vremena utrošenog na nju.

Pogotovo ako su određeni sastojci dodani u završnoj fazi kuhanja.

Fotografija: © Belnovosti

Stručnjak za kulinarsko područje izdanja mreže Belnovosti, kuharica, pekar četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, navela je komponente koje juhu od graška čine nevjerojatno ukusnom.

Što dodati juhi od graška za bogat okus

Kada preostane 2-3 minute prije nego što je jelo kuhano, u tavu morate dodati nekoliko vrsta začina:

  • lovor;
  • paprika;
  • kurkuma.

Ima smisla dodati nasjeckano bilje (na primjer, kopar ili peršin). Ova će komponenta također značajno poboljšati okus juhe od graška.

Također je vrijedno naglasiti da jelo trebate soliti u istoj fazi. No dodavanje soli na početku pripreme hrane može dovesti do loše konzistencije sastojaka.

Ranije je gurmanima rečeno što dodati boršču umjesto kiselog vrhnja: ispast će mnogo ukusnije.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version